Nu uita niciodata ca pentru un machiaj reusit va trebui sa scoti in evidenta fie ochii fie buzele (niciodata amandoua!). Machiajul de zi este asociat de obicei cu machiajul pentru birou, cursuri, shopping, plimbari, etc.
SFATURI PENTRU FIECARE ZONA A FETEI !
Sfaturi pentru machiajul ochilor
Textura fardurilor pe care le folosesti pentru machiajul de zi nu trebuie sa fie strident sidefata sau stralucitoare ci mai degraba mata sau semi-mata.
Foloseste bejuri inchise, ton pe ton cu baza de machiaj, accentuand in mod deosebit pleoapa superioara, deoarece aceasta va fi pusa in evidenta in incaperi (birou, sala de curs, etc.) de lumina care cade de sus, iar daca vei accentua pleoapa inferioara mai mult, vei crea un efect fals de cearcane.
Bejul inchis completeaza ochii caprui!
Alege creioanele pentru conturul ochilor si fardurile in nuante naturale sau in ton cu vestimentatia.
Nu uita ca regula contrastelor in machiaj, care da efectul de extravaganta si senzualitate, nu se aplica si in cazul machiajului de zi.
Daca te grabesti, poti “scapa” mai repede doar accentuand ochii cu un dermatograf negru, verde inchis sau gri.
Rimelul este esential pentru machiajul de zi. Ai grija insa – el trebuie doar sa-ti puna in evidenta privirea, nu sa-ti incarce genele!
Culorile pe care te sfatuiesc sa le folosesti pentru fardarea ochilor in machiajul de zi sunt:
-bej
-roz pal
-piersica
-vernil
-lila
Cu aceste nuante nesaturate si deschise poti farda intreaga pleoapa de sus!
-maro
-gri
-blue ciel
-verde brad
Nuantele acestea fiind mai inchise, poti contura cu ele doar pleoapa mobila sau le poti folosi pentru a face umbre in coltul exterior al pleoapei de sus.
Fardurile deschise la culoare lumineaza chipul, iar cele inchise scot in evidenta ochii.
Liniile alungite, dramatice, din dermatograf sau tus.
“Sclipiciul” sau sideful pentru ochi (auriu sau argintiu).
Genele false.
Culorile mate si aprinse folosite pe toata pleoapa superioara, precum:
-galben
-oranj
-rosu
-violet
-negru
Sfaturi pentru machiajul tenului si obrajilor
Fondul de ten trebuie sa fie fin, fluid, in nuanta foarte apropiata de cea a pielii, pentru ca nu e indicat sa-l intinzi mai deloc pe gat.
Puterea de acoperire a fondului de ten trebuie sa fie medie, pentru a nu incarca fata.
Tenul curat este ingredientul minune al machiajului de zi.
Foto: Yasmin Green
Aplicarea fondului de ten se face intotdeauna cu ajutorul degetelor, si apoi cu un buretel pentru a indeparta surplusul.
Nu uita sa aplici fondul de ten pe pleoape si pe buze! Datorita lui, rujul si fardul vor fi mai rezistente.
In cazul in care nu ai probleme cu tenul, nu te-as sfatui sa mai folosesti pudra si anti-cearcan, fiindca iti incarci inutil tenul. Totusi, daca simti nevoia (daca ai tenul gras) poti folosi pudra, insa nu uita ca aceasta sa fie aleasa in tonuri cat mai apropiate de culoarea fondului de ten, pentru a nu se observa o discrepanta de culori.
Poti folosi si un fard de obraz pentru a scoate in evidenta ochii si pometii. Uneori, cu fardul de obraz, fondul de ten, pudra si fardul de ochi poti corecta anumite defecte ale structurii fetei.
Culorile cele mai indicate pentru fardul de obraz sunt:
-piersica
-bej auriu
-roz pal
Culori calde, foarte similare cu culoarea pielii, care dau aspect curat si plin .
Daca ai probleme cu tenul, incearca sa le rezolvi si nu sa le acoperi cu produse cosmetice in exces. Cu cat incarci mai mult, cu atat pierzi mai mult aspectul natural, care e esential in machiajul de zi.
Evita culorile inchise de fond de ten, autobronzantul si pudra de culoare diferita decat cea a fondului de ten.
Culorile inchise de fard de obraz, precum:
-corai
-caramiziu
-pruna
Sfaturi pentru machiajul buzelor
Daca pui accentul pe buze, cu rujuri de culori mai inchise, ochii trebuiesc conturati foarte putin (cu un fard mai deschis si rimel). Daca machiajul ochilor este accentuat, atunci rujul de buze trebuie aplicat in nuante cat mai naturale, putand fi inlocuit si de un luciu de buze transparent sau incolor.
Evidentiaza DOAR buzele sau DOAR ochii in machiajul de zi!
Foto: Eddy Briere
Daca folosesti luciu de buze peste ruj, buzele vor deveni mai atragatoare si mai apetisante (poti incerca combinatii de culori, care dau rezultate neasteptat de bune in general).
De obicei, culorile rujului trebuiesc asortate culorii tenului, parului dar si personalitatii.
Nu exista o regula fixa de a-ti colora buzele, atata timp cat nu exagerezi nici in intensitatea culorii si nici in consistenta. Rujul cel mai bun e cel care simti care-ti defineste personalitatea! Majoritatea femeilor pe care le cunosc folosesc un anume tip sau culoare de ruj de ani de zile, fara intentia de a-l schimba, variind doar usor nuantele.
Nu se mai poarta creionul contur pentru buze cu nuante mai inchise decat rujul.
Nu-ti mari artificial buzele dandu-ti cu ruj in afara conturului lor natural! Chiar daca tie iti par mai sexy buzele mai pline, oricine va observa acest artificiu nefericit.
Nu consuma jumatate de tub de ruj sau gloss pe zi! Chiar nu e sexy!
Cu cat mai putin, cu atat mai mult !
mersi mult pentru sfaturi!
RăspundețiȘtergerecu placere ;*
RăspundețiȘtergere