duminică, 13 martie 2011

Cum alegem nunanta potrivita a fondului de ten ?


Problema fondului de ten deranjeaza pe multe fete. A alege culoarea potrivita, textura si compozitia care sa se potriveasca cu caracteristicile personale e destul de greu. Vad zi de zi fete care nu si-au gasit deloc culoarea corecta sau fete care sustin cu putere ca au subtonuri roz desi e cu totul gresit.

Un procent foarte mic de persoane au subtonurile de baza: galben si roz. De cele mai multe ori, rasa alba are un subton neutru, cu foarte putine variatii catre galben sau roz. Intrebarea de baza ramane: cum imi aleg fondul de ten? Ni se zice sa testam pe pielea de pe maxilar, pe incheietura mainii, pe spatele palmei. Si asta nu merge. Fondul de ten are nevoie sa oxideze putin, sa intre in piele, sa se aseze. Astfel i se schimba culoarea si ajungeti la un alt rezultat decat cel dorit.
  • In primul rand: folositi-va de restul corpului. Fondul de ten nu trebuie luat dupa ce culoare are fata. Multe fete sunt pacalite de roseata generala a chipului si zic ca au un ton rozaliu. Sau au depigmentari si cred ca au un ten mai deschis decat il au de fapt. Culoarea fetei trebuie sa se coreleze cu culoarea gatului si pieptului. Si daca va priviti intr-o oglinda la lumina naturala, veti vedea ce ton are tenul vostru.

  • In al doilea rand: folsiti-va de fondul de ten care il aveti deja sau de mostre. Daca simtiti ca este prea deschis/inchis/neutru sau are alta culoare, mergeti cu el la un magazin si cereti ceva ce va trebuie, apeland la culorile pe care le aveti.

  • In al treilea rand: incercati de la prietene. Daca aveti incredere sau e igienic, incercati fonduri de ten ale amicelor. Chiar daca culoarea nu e potrivita, poate va place textura si astfel puteti gasi culoarea pe care o doriti de la respectiva firma apeland la culoarea testata.
  • Patru: cereti mostre. Daca este un magazin care se respecta, nu va avea doar testere, ci vor avea si mostre. Sau puteti lua putin fdt pe o hartie sau intr-o punguta foarte mica din testere si sa le incercati acasa.

In ceea ce priveste textura, sunt mai multe de zis. Apleati la un fond de ten cu o baza hidratanta, uleioasa daca aveti tenul foarte uscat sau unul de baza de apa, care sa nu ofere un aspect “prajit in oala cu ulei” celor cu tenul gras sau mixt.

Lichid, crema, spuma, baton, pudra, mineral… Incercati si ramaneti la formula care se intelege cel mai bine cu tenul vostru.



Iar aplicarea lasati-o degetelor, pensulelor sau bureteilor umezi.

Sper ca noi toate sa ne dam seama inainte de a ne pune pe fata fel si fel de fonduri de ten . Cu mare grija ! Intotdeauna machiati`va la lumina soarelui , riscati mult daca va aplicati fdt la lumina becului , afara fata voastra  va arata ca o masca .Cred ca v`am fost de ajutor :* pup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu