sâmbătă, 12 februarie 2011

Vrei sa ai un par sanatos si frumos ?? 



Pentru noi fetele parul trebuie sa fie un atu . Părul are un rol extrem de important în perceptia sex-appealului unei persoane. De multe ori femeile se gandesc la coafuri cat mai complicate .   Cu toatele vrem sa avem un par frumos, vrem sa ne bucuram de privirile multumite din oglinda. Insa pentru a ajunge la acest capat de drum, nu alegem intotdeauna calea cea mai sanatoasa. Il vopsim, il tratam cu tot mai multe chimicale, il pieptanam prea des, il uscam. Toate aceste drumuri sunt terifiante pentru parul nostru. 


Iata cateva sfaturi : 

  • -Atunci cand parul are varfurile usor degradate si incepe sa cada mai mult decat in mod normal, inseamna ca aveti carenta de vitamine. Luati multivitamine pe baza de biotina si zinc. Insa nu trebuie sa exagerati! Cel mai indicat este sa consultati inainte medicul. 
  • - Nu exagerati cu pieptanatul! Cu cat veti trage mai mult de el, cu atat acesta se va deteriora. Piptanati-va parul doar atat cat este nevoie pentru a-i da o forma!
  • - Cumparati-va o perie sau un pieptene de calitate, care sa nu aiba dintii din metal sau din plastic. Ar fi de preferat o perie din lemn, cu dintii rari, mai ales pentru cele care aveti parul lung. Calitatea periei este unul dintre cei mai intalniti factori care duc la aparitia varfurilor despicate.
  • - Pentru a avea un par sanatos ar fi indicat sa folositi un sampon de calitate. Sampoanul si balsamul pentru par, contin multe chimicale in special sulfatul de amoniu al acidului lauric, care usuca parul, iar varfurile se deterioreaza mult mai usor. Un ingredient foarte daunator pentru par este de asemenea si siliconul. Evitati pe cat puteti astfel de produse!
  • - Renuntati la obiceiul de a va prinde tot timpul parul. Este mult mai sanatos pentru par sa-l lasati liber, deoarece bentitele, elasticul si toate celelalte accesorii nu fac decat sa-i dea in timp un aspect neplacut, cu varfuri despicate.
  •  - Foloseste doar sampon si balsam pentru protectia culorii si, la un interval de cateva saptamani, aplica un nuantator pentru reimprospatarea culorii.
  • - Stresul, oboseala, starile depresive, schimbarile sezoniere, o sarcina sau alti factori pot duce la modificarea si slabirea metabolismului. La randul sau, acest lucru duce la suparatoarea problema a caderii parului. Este indicat sa-ti stabilesti o dieta sanatoasa, cu multe fructe si legume si sa folosesti solutii speciale pentru masajul scalpului impotriva caderii parului.
  • - De asemenea, matreata cauzeaza deseori mancarime si disconfort. Pentru a elimina aceasta problema, foloseste cu regularitate un sampon special creat impotriva matretii si totul va fi in regula.






Cam atat :* sper ca o sa tineti cont de aceasta postare daca vreti sa aveti un par excelent ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu